• 13.11.2018

  IMG_0230-kopi

  Gør din jul lidt grønnere i år - køb julepynt med omtanke

  Julen står for døren, og overalt begynder duften af gran og af brændte mandler samt fine julelys så småt at overtage gadebilledet. Der skal jules, hygges, bages, pyntes - og købes julegaver til den store guldmedalje. Vi elsker jul her hos Cahetu - julemusikken spiller allerede for fuld udblæsning i vores lille hyggelige butik, ligesom der er pyntet et fint julevindue med vores smukke julepynt.

  IMG_0537-kopi

  Og det er netop julepynten det skal handle om i dag. For hvert evig eneste år købes der tonsvis af nyt smukt pynt, og ofte bliver det gamle kasseret til fordel for det nye. Det er ikke en særlig bæredygtig tankegang, og miljøet har svært ved at følge med i den smid væk politik der hersker over hele verdenen efterhånden.

  IMG_0227-kopi

  I år ønsker vi hos Cahetu at lave en mere grøn jul - en jul med omtanke for miljøet. En jul med julepynt lavet af genbrugsmaterialer, materialer der er sundere for både miljø og indeklima, samt nøje udvalgt julepynt, der kan tages frem år efter år, da klassisk julepynt aldrig går af mode. Faktisk går julen aldrig af mode - og netop derfor kan du gøre en forskel, og tænke over hvilke tiltag du laver i julen, og hvilke grønne traditioner du kan lave for at gøre en forskel.

  IMG_0025-kopi

  Små tiltag har også ret. Køb f.eks. et bæredygtigt kalenderlys som er lavet af 51 % bæredygtig soyavoks og 49% Svanemærket stearin, som brænder renere end et almindeligt stearinlys. Sæt et rødt eller grønt mildt duftlys lavet på økologisk dyrkede soyabønner på dit julebord, og få bæredygtig hygge som forurener mindre end almindelige stearinlys. Godt for både indeklimaet samt miljøet. Eller køb smukke håndmalede julekugler lavet ud af genbrugsmaterialer, som vil pynte i dit hjem år efter år.  Du kan også pakke dine julegaver ind i genbrugspapir, aviser mv. for at spare på gavepapiret, ligesom du kan sy små stofposer til dine børns kalendergaver - det reducerer også miljøbelastningen, som kommer os alle tilgode i sidste ende.

  IMG_0226-kopiIMG_0232-kopi

  Vi har nøje udvalgt smukt julepynt og det er helt bevidst at vi ikke har købt stort hjem. Vi ønsker at tilbyde vores kunder et lille men lækkert udvalg, med pynt som vil være pænt år efter år.

  Lad os sammen se om vi kan gøre julen lidt grønnere i år - det vil gavne os alle i sidste ende. En julegave der kan mærkes.

 • 10.10.2018

  AD24BBD2-706B-4867-8E63-DC82DD29E2AAVi er stolte af at kunne præsentere Moshi Moshi som nyt brand. Et brand som har fokus på bæredygtighed, kvalitet og lækkert design, og som appelerer til at vi kvinder husker os selv, plejer os selv og er gode ved os selv. Selvomsorg kalder vi det - det er så vigtigt i den travle hverdag vi lever i.

  Moshi Moshi Mind er kendt for deres lækre og bløde yoga- samt homewear tøj - tøj der får dig til at føle tilpas uanset størrelse, hvorfor mange er deres styles er one size. Moshi Moshi Mind tror på, at det at føle sig tilpas i tøjet er det vigtigste, og ikke den størrelse tøjet har - du er god nok som du er. Den tankegang er vi vilde med.

  Vi elsker blandt andet deres skønne statement sweats, som både er bløde og lækre, men også er en god reminder for ting man gerne vil være bedre til, men ikke altid får givet sig selv tid til.

  Gå på opdagelse både på webshoppen og i butikken, i det fine udvalg vi har taget hjem til jer -  vi håber du vil blive ligeså glade for de bløde styles som vi er.

  “When we throw things away, it goes somewhere”

  F367AD56-AFB8-48F9-8780-F8186BD2B647Med efteråret og vinteren i mente, vil vi i dag sætte særligt fokus på et specifikt item fra Moshi Moshi Mind. Nemlig din nye efterårs- samt vinterjakke. En jakke der er lavet efter princippet Care and Wear, og som er så skøn, let og lækker, at man ikke tror på at den er lavet af plastik. Ja, du læste rigtigt. Plastik.

  ts3_65630_detalje

  IMG_7955Return som jakken fra Moshi Moshi Mind hedder, er nemlig lavet af nylon, som er produceret af affaldsplastik hentet op af havet og derefter genbrugt til at skabe lækre og lette fibre, som nu har fået et nyt liv som en smuk, let frakke. Det er helt fantastisk at man kan gøre en god ting for miljøet ved at genbruge den plastik der findes i havene, og samtidig få så lækker et produkt ud af det.

  Jakken er let som en fjer, har en fantastisk oversize pasform og har som en skøn detalje brede bløderibkanter ved håndledene, som ikke bare ser smukke ud, men også holder vinden ude. Sidst men ikke mindst, er den er foret med thermolite, så du kan holde varmen hele vinteren. Sæt dit yndlings tørklæde dertil, og du er klar til de kolde måneder.

  Absolut musthave - så skøn at have på!

  Se de fine styles fra Moshi Moshi Mind lige her

 • 10.07.2018

  foodbag

  Hvert år skyller over 1000 ton affald op på den danske vestkyst Og tallet stiger hvert år – år efter år! Det primære affald er plastik, da vi som forbrugere anvender ufattelig meget af dette i vores dagligdag (Kilde). Vidste du, at vi danskere i gennemsnit bruger 57 kg. plastik om året? Alt lige fra indpakning af vores råvarer til beholdere, plastposer etc. – tankevækkende ikke? (Kilde). Og det er faktisk et af de højeste forbrug i Europa – desværre ikke noget, at være stolt af.

  Plastikken ender i høj grad som svært nedbrydeligt affald i naturen - hvilket er et stort problem og en tankegang vi hos Cahetu ønsker, at gøre op med. Der findes heldigvis mange gode alternativer og The Organic Company har netop lanceret et genialt produkt nemlig de økologiske foodbags. Poserne er lavet af 100% GOTS certificeret økologisk bomuld og er gode for både dine råvarer og miljøet. Vidste du for eksempel, at din ost eller spegepølse har bedre af, at ligge i en åndbar bomuldspose frem for en lukket plastikbeholder eller stanniol, da den på denne måde bevarer sin smag og aroma meget længere? Det var vi i hvert fald ikke klar over.  Med de smarte foodbags er dine råvarer godt klædt på og de er tilmed nemme, at tage med i supermarkedet næste gang du handler ind.

  Vi tror på, at en bæredygtig tankegang er vejen frem. Og hvem vil ikke gerne være med til, at skabe en bedre og mere miljøvenlig fremtid og verden for vores børn og børnebørn.

  Så hjælp os og hver med til, at reducere vores plastik forbrug ♡

 • 22.06.2018

  sommerens musthave

  Sommerferien står inden længe for døren hos mange af os. I denne uge er vores søde kollega Maria i Paris og i næste uge stikker Helle af til sommerhuset på Bornholm. Hos Cahetu har vi samlet vores sommerferie musthaves, som du bare må eje. Hvad end du skal til det store udland eller snupper en ferie hjemme i vidunderlige Danmark - vi har jo allerede fået en forsmag på vejret. WAU! En hel sommer med solskin ville da være fantastisk! Synes I ikke?

  1. Den skønne stribede badekåbe fra Aiayu er et musthave til de stille morgener derhjemme, en tøffedag i sommerhuset eller en tur til stranden med ungerne.

  2. Shangies er vores absolut favorit sandaler. De fås i et fantastisk udvalg af farver - så er det bare om, at vælge sin egen personlige favorit.

  3. En cap i indisk vintage stof fra Ellies and Ivy er perfekt til, at beskytte mod solens skarpe stråler. En lille lur under skyggen med en god bog - argh vi kan næsten se det for os.

  4. Man skal huske, at drikke rigeligt vand i varmen og hvorfor så ikke gøre det med stil. Den smukke drikkedunk fra BKR er et musthave i tasken.

  5. Det smukke bølgespænde fra Pico leder tankerne hen på sol, sommer og sand mellem tæerne. Vi er vilde med de smukke spænder, som vil se fantastisk ud i dit feriehår.

  6. Solcreme er et MUST! Både til os selv men også til vores små poder - Rudolph Care har skabt den lækreste serie af solcremer, som er beskyttende, beroligende samt lette at smøre ud.

  7. Efter en lang dag i solen trænger kroppen til pleje - Multi Olien fra Ecooking er fantastisk til kroppen, men også som hårkur eller i fodbadet. Hmm... Selvforkælelse.

  8. Strandtasken i flettede palmeblade fra Et-Tu er uundværlig til sommerens ture - hvad end man skal på stranden, på sightseeing eller udflugt med familien.

 • 21.06.2018

  paia

  1. Sea Salt & Sage 2. Blackberry & Vetiver 3. Eucalyptus & Cedarwood 4. Pink Pepper & Olibanum 5.  Amber & Wild Orchid 6. White Musk & Freesia

  Vi elsker når design, og en miljøvenlig tankegang går hånd i hånd. Paia Copenhagen er et dansk brand stiftet i foråret 2017. Deres første kollektion består af en serie af seks duftlys baseret på økologisk dyrket soyavoks med en økologisk bomuldsvæge, naturlige farvestoffer og æteriske olier. Duftlysene er eksklusive og kommer i de smukkeste mundblæste glas, der vil pynte på ethvert badeværelse, soveværelse eller stuevindue. Et smukt økologisk duftlys på terrassebordet i de lune sommeraftener vil skabe en fantastisk atmosfære, og stemning blandt dine gæster.

  Paia Copenhagen arbejder ud fra devisen om 'at designe et bedre alternativ'. Med deres soyalys tager de dermed kampen op i forhold til andre former for lys, der ikke er nær så miljøvenlige. Soyavoksen er lavet af soyabønner, der er en fornybar ressource, og restproduktet af produktionen bruges til dyrefoder. Derudover er det en voks, der er kendt for at have mindre partikelforurening ved afbrænding i forhold til eksempelvis stearin og paraffin.

  Alle bør have et duftlys fra Paia Copenhagen stående i deres hjem - det sværeste bliver, at vælge hvilken duft, du skal have, for de er virkelig fantastiske alle sammen.

 • 01.09.2015

  blog_stjælstilen

  Håndsæbe / Duftpinde / Koto duftlys / Fotokunst /  Håndklæder / Papirposer /  Sivtaske

  Badeværelset er ofte et rum, hvor design og hyggeligt nips er undladt. Men hvorfor ikke forkæle sig selv med et badeværelse, der emmer af spastemning, når du nu alligevel tilbringer så meget tid i rummet? Badeværelset her har vi fundet på Pinterest, og vi synes, det er det perfekte eksempel på, hvor lidt der skal til for at skabe en hyggelige og eksklusiv stemning i dit bad. Med de få produkter vi har samlet i collagen her, kan du nemt og for forholdsvis få penge stjæle stilen og få den lækre spastemning derhjemme.

 • 26.08.2015

  konges_sløjd

  I 2014 startede historien om Konges Sløjd. En historie om et dansk børnebrand, hvor funktionalitet og enkelthed er de bærende værdier, og hvor bæredygtighed og kvalitet er i højsædet. Konges Sløjd er opstartet af designer Emilie Konge Breindal, og med Konges Sløjd har hun skabt et univers for de mindste, der emmer af skandinavisk minimalisme og stilfulde designs. Alle virksomhedens produkter er lavet i hundrede procent GOTS certificeret økologisk bomuld, så du roligt kan putte dine børn i de bløde tekstiler. We like!

  Hos Konges Sløjd går visionen på at levere smagfulde og æstetiske designs til børneværelset - til stor glæde for både de mindste og deres forældre. Hos Cahetu synes vi, denne mission er lykkedes til perfektion, og vi elsker de minimalitiske mønstre på tekstilerne, hvor du kan vælge mellem mønstre af små vaffelis, søde luftballoner, papirbåde og strandskaller.

  Forstil dig hvor skønt det må være et blive puttet i en varm og blød rede. Med babyreden fra Konges Sløjd kan du nu putte den lille i den tryggeste lille rede i økologisk bomuld. Reden er perfekt på både gulv og i barnevognen, men kan også skabe ekstra tryghed i sengen og i de første dage i krybben på hospitalet. Du kan også skabe tryghed i sengen med den bløde sengerand, der er dekoreret med det fine Sea Shell mønster, som også fås i sengetøj i både rosa og råhvid. Den koster kun 649,- og kvaliteten er dejligt tyk. Sengeranden leveres i en lækker stofpose, som er ideel til vasketøj, legetøj eller noget helt tredje.

  Uroerne fra Konges Sløjd er helt fantastiske, og vi har svært ved at forestille os en sødere uro til børneværelset end denne med svævende skyer.  Skyerne fås i flere forskellige farverkombinationer, blandt andet i både blålige og rosa nuancer til henholdsvis drenge- og pigeværelset, men også i flere mere neutrale farver. Den er perfekt til at skabe stemning over sengen eller puslepladsen på børneværelset, og du kan med fordel hænge flere uroer sammen. Står du overfor indretningen af et sejt drengeværelse, er det de fine flyvemaskiner du skal have fingrene i. Uroen er enkel og stilren og vil med garanti vække glæde, også hos de lidt større drenge i børnehavealderen. Uroen er lavet af tyk, gennemfarvet filt og hænges op i en tynd fiskesnørre som medfølger og så koster den kun 119,-

 • 19.08.2015

  updates_fra_messenAugust måned er lig med sol og sommer, men august er også måneden, hvor alle vores fede brands præsenterer deres efterårsnyheder - Noget vi hvert eneste år ser frem til med smil på læben, for der er intet bedre end at blive bombarderet med lækkert design. I sidste uge var vi på besøg hos mange af vores fede brands, og i torsdags besøgte vi den store messe Northmodern i Bella Centret.

  I dette blogindlæg har vi samlet nogle af vores favoritter til dig, og mon ikke nogle af tingene finder vej til shoppen inden længe? Wauw, I har meget at glæde jer til!

 • 12.08.2015

  hammershøi

   

  En klassiker er landet på shoppen! En klassiker som er blevet nyfortolket og forvandlet til et moderne og nutidigt stel. Stellet hedder Hammershøi, og er det nyeste skud på stammen fra keramikgiganten Kähler. Læs med her, hvor vi præsenterer dig for det elegante stel og fortæller historien om Svend Hammershøi, den verdensberømte kunstner, som i slutningen af 1800-tallet var keramiker hos Kähler.

  Et elegant stel i tidløst design 

  Med Hammershøi-stellet viderformidler Kähler en kulturskat i et moderne og nutidigt stel til både hverdag og fest. Hammerhøi stellet er udført i tidens hotte materialer i keramik og egetræ, og det riflede, dekorative design giver stellet et klassisk og tidløst look. Den gennemsigtige glasur fordeler sig smukt over de dekorative riller, som ikke blot er smukke, men også øger funktionaliteten. Rillerne giver nemlig mulighed for et godt greb om de flotte termokopper, mens riller og det løftede formsprog får stellet til at syne let svævende, og fremhæver hvert enkelt design på smukkeste vis.

  Svend Hammershøi, en verdensberømt kunstner

  Inspirationen til Hammershøi-stellet har designer Hans-Christian Bauer fundet hos den verdensberømte kunstner Svend Hammershøi, som for over hundrede år tilbage var tilknyttet keramikgiganten Kählers populære værksted. Svend Hammershøi er især husket for sine voluminøse vaser, som stadig i dag findes på store museer verden over. De ikoniske vaser er kendetegnet ved sine dybe riller, skåret i hånden af Svend Hammerhøi, og det er netop disse riller, som Hans-Christian Bauer nu fører videre i Hammershøi-stellet, som også har fået navn efter inspirationskilden. Svend Hammershøi var en af de mest betydningsfulde kunstnere hos Kähler, og var også en af de keramikere, som var tilknyttet værkstedet længst.

  Det er de ikoniske riller i Svend Hammershøis karakteristiske rødlersvaser, som Hans-Christian Bauer har taget afsæt i, i sit design af den nye Hammershøi serie. De dybe riller er i nyfortolkningen gjorte diskrette og mere elegante, men referencen er tydelig. Med Hammershøi-stellet har Kähler skabt et design, hvor fortid og nutid møder hinanden i et smukt sammenspil.

 • 09.08.2015

  farve_blog

  Ta' et kig omkring i din stue... Dominerer de grå, hvide og sorte farver også dit hjem? Vi kender det kun alt for godt, og vi har selv en tendens til lidt for ofte at vælge det sikre farvevalg, når vi køber nyt til boligen. Men det har vi nu tænkt os at sætte en stopper for. Derfor vil vi gerne invitere dig med til farvefest og inspirere dig til at hente flere farver ind i boligen. Derfor har vi her samlet en masse lækre designs i de gladeste farver, som vi er helt sikre på smitter af på humøret.

  ”Hvorfor nøjes med noget almindeligt?”, lyder filosofien hos Garden Glory, og vi kunne ikke være mere enige. Derfor elsker vi hos Cahetu de unikke haveslanger fra Garden Glory, som er det lækreste lir til haven. Særligt den turkis haveslange med navnet Caribbean Kiss har sparket benene væk under os. Wauw!  Vi elsker når funktionelle redskaber, som en haveslange eller en opvaskebalje, får tilført en ekstra dimension gennem et lækkert design. Opvaskebaljen fra Normann Copenhagen er en populær klassiker, der har hængt ved i mange år, og vi forstår godt hvorfor. Opvaskebaljen gør nemlig opvasken en tand sjovere. Baljen er lavet af hård gummi og med baljen kommer en lækker børste i træ med naturligt hår.


  Hay er lig med glade farver

  HAY blev for mange år siden kendte for deres Dot puder, og kendiseffekten hænger ved endnu. Dot puderne er stadig i dag blandt HAYs bedst sælgende produkter og er nu at finde i alle regnbuens farver.  Miks de farvede puder med dine sorte og hvide puder, eller køb flere farvede puder og få en lille farvefest i sofaen eller på sengen.
  Tray bordene fra Hay er endnu er klassiker, og en af vores absolutte bestsellere, og med det enkle, grafiske design forstår vi godt hvorfor. Indtil nu har du kun kunne finde de populære borde i sort og hvid, men Hay, som er kendt for sin brug af skønne farver, har nu også sat Tray Table i produktion i flere smukke pastelfarver.
  Bordene kommer i flere størrelser, og sætter du to eller tre borde sammen, kan bordene sammen udgør et stort og praktisk sofabord. Miks de klassiske hvide og sorte borde med de nye farvede og få en utraditionelt og levende udtryk.
  Et andet farverigt og populært design fra Hay er Kaleido bakkerne. Bakkerne er det ideelle design, hvis du vil hente et væld af smukke, strålende farver ind i dit hjem. Kaleido bakkerne fåes i fem størrelser og er særligt smukke, når de bruges sammen. Placér de mindre bakker oveni de større og skab et lækker grafisk udtryk med bakkerne.
  Brug bakkerne til smykker, nøgler, andre små ting eller blot som pynt på spisebordet.
  Er det soveværelset, som trænger til lidt liv, men afskrækkes du af vilde pangfarver, er det de smukke, farvede quilts fra Hay, du skal gå efter. Sengetæpperne kommer i de smukkeste farvekombinationer. Alle tæpperne har en mønstret og en ensfarvet side, så du kan variere udtrykket i dit soveværelse.


  Kærlighed til by og farver hos VISSEVASSE

  VISSEVASSE så dagens lys i februar 2013 og er hurtigt blevet elsket i stort set alle afkroge af landet. Inspirationen stammer fra Miamis bløde Art Deco pasteller, men i høj grad også fra Københavns irrede tårne og den legendariske regnbue is. Dorthe Mathiesen, som er indehaver af ViSSEVASSE og tegner de grafiske plakater elsker byens puls og vartegn - og det uanset om vi taler om København, Berlin, Paris, New York eller Aarhus. Dorthe er desuden tiltrukket af den naive grafiske stil, som kommer til udtryk hos 1930'ernes plakatkunstnere.

  VISSEVASSEs design er nok mest kendt for sine genkendelig motiver, men et andet varetegn er plakaternes smukke pastelfarver, som gengives smukt i et dybt og douche look. Med VISSEVASSE er det intet problem at få lidt farveglæde ind i hjemmet.