Arkiv: December 2010

 • 30.12.2010

  Tysk Vogue har i deres januar nummer en eksklusiv fotoserie med Kronprinsparret + børn. I den tilhørende artikel fortæller kronprinseparret om deres indretning af gemakkerne på Amalienborg, som bekendt er blevet renoveret og piftet op med moderne kunst.

  Hvem der bare kunne se så smuk og overskudsagtig ud midt i flytterodet :-)

 • 30.12.2010

  Øh jo...det tror jeg så godt man kan! I hvert fald hvis de er så skønne og smukke som disse bogomslag jeg netop blev gjort opmærksom på via Julia Lahmes blog (som du for øvrigt bør følge slavisk, hvis du da ikke allerede gør det). Disse skønne bogomslag - som så rent faktisk indeholder fantastiske britiske klassikere MÅ bare indfinde sig på min bogreol - og heldigvis er de kun et klik væk her. Specielt mine slidte gamle paperbacks af Anne fra Grønnebakken kunne godt trænge til at blive skiftet ud.

  /Camilla

  Anne of Green Gables, L. M. Montgomery

  Sense and Sensebility, Jane Austen

  Pride and Prejudice, Jane Austen

  The Sonnets and a lovers complaint, William Shakespeare

  Emma, Jane Austen

  The Wind in the Willows, Kenneth Grahame

  The adventures of Robin Hood, Roger Lancelyn Green
 • 28.12.2010
  Smukke Pernille Melsted

  Vi faldt netop over denne artikel på Østrogens hjemmeside. Artiklen er Pernille Melsteds gode tips til at forberede sig til det nye år. Vi er også i fuld gang med at forberede os til det nye år – det indebærer blandt andet, at få Camilla og hendes kæreste Søren flyttet til Sjælland, få færdiggjort dette års regnskab (lidt dumt, at ingen af os er talnørder), planlægge vores kommende januarudsalg, få ryddet al julepynt væk og ind med tulipanerne og ja så skal vores respektive hjem nok have en omgang a la nedenstående. Hvad med jer?

  Her er et uddrag af artiklen: 

  Det bedste du kan gøre er at rydde op. Hvorfor? Fordi det er rigtig svært at give plads til noget som helst nyt, smukt og elsket i dit liv – uanset om det er ting eller tanker – hvis det gamle, slidte og uelskede fylder.

  De sidste par dage har jeg stille og roligt gået hvert eneste skab igennem – og smidt ud. Jeg startede med skabet i entreen (og sagde bl.a. farvel til enlige vanter, min søns sko, der ikke længere passer og en dåse med udtørret læderfedt).

  Køkkenet?

  Køkkenet er altid en fest (og ok, jeg må indrømme at jeg elsker det). Bye bye til bl.a. kopper, jeg aldrig har elsket, mad, jeg ikke gider spise i det nye år, to ekstra dåseåbnere og en gammel stegepande, som forhindrer mig i at anskaffe mig den, jeg virkelig drømmer om.

  Stuen

  I stuen er der ryddet ud i skuffen med Wii-spil, dvd-film, brætspil og dækkeservietter. Nu er kun det, vi virkelig elsker og bruger tilbage.

  Jeg har efterhånden lært min søn at skille sig af med de ting, han ikke længere bruger. (Jeg tror det var sætningen ”Jo mere gammelt man smider ud, jo mere nyt bliver der plads til”, der gjorde det - og optændte håbet om ENDNU flere fodboldkort) Men hvad skal man med et alfabetpuslespil, når man snart er 7 år, fjorten refleksbrikker og et Star Wars lyssværd, der er knækket?

  Badeværelset

  På badeværelset er der også sorteret. Ud med gamle rester af noget, jeg måske en dag kommer til at bruge, medicin der har overskredet sidste salgsdato og et håndklæde med en irriterende plet, der ikke kan komme af. Jeg har også smidt badeforhænget ud, hvilket nok skal motivere mig til at købe et nyt.

  I morgen går turen til mit klædeskab….(and that's a biggie!)

  Resultatet? Plads, luft, breathing space. Plads til det, du elsker. Det, du har savnet. Det, du fortjener i 2011.??

  Terapeutisk proces?

  Betragt øvelsen som et ”mikrokosmos af makrokosmos”. Hvis dit hjem afspejler den mentale sindstilstand, du ønsker at gå ind i 2011 med, hvordan ser det så ud? Klart, rent, enkelt, overskueligt, smukt eller…kaotisk, beskidt, rodet, ubevidst, ligegyldigt, tilfældigt?

  At rydde op er en terapeutisk proces. Men det rykker - OG du kan nå det endnu inden nytårsklokkerne bimler!

  Have fun! (...og hvis du er stresset over at det virker så uoverskueligt, så afsæt 5 minutters speed-oprydning til hvert rum - sæt din yndlingsmusik på imens - ... eller start med hjemmets rodeskuffe (come on, alle familier har en).?

 • 24.12.2010

  Så blev det juleaftensdag - langt om længe. I år er en helt særlig jul fordi vi for første gang ikke skal holde jul sammen. Jeg er draget mod det sønderjyske for at fejre julen i min svigerfamilies skød. Det var en meget stor beslutning, da vi jo er meget tætte i vores familie, og da jeg altid har sagt, at jeg i hvert fald ikke skulle holde jul andre steder end hjemme, så længe jeg hverken var gift eller havde børn. Men ak her er jeg nu - og selvom jeg mærker et lille stik af savn, så går det jo nok - det er jo venlige, varme og dejlige mennesker jeg er omgivet af. Og selvom de serverer kalkun, og jeg derfor må undvære anden og flæskestegen, så overlever jeg nok.

  På vores begges vegne vil jeg ønske jer alle en rigtig glædelig jul! Vi håber I er nået godt og sikkert frem i det snehvide landskab, og at I får en dejlig aften.
  Kærligst Camilla
 • 21.12.2010

  Lyder umiddelbart kedeligt - men yderst fristende! Specielt når man tænker på den uundgåelige kur i januar! ØV! Nok den tid på året, hvor man er mindst motiveret for at hoppe i motionstøjet. Men altså tilbage til den sunde jul - jeg faldt netop over dette blogindlæg hos Raw-food ekspert og forfatter Caroline Fibæk, som på en eller anden måde allerede nu giver mig bedre samvittighed! Skynd dig ind og læs det!

 • 20.12.2010

  - at vi i dag har haft besøg af vores elskede niece og nevø
  - at vi har fået købt alle vores julegaver
  - at vi i dag postede så mange pakker, at vi brugte bagindgangen på posthuset
  - at Søren (Camillas kæreste) havde en god første dag på job
  - at juletræet er i hus
  - at vores søn/bror (som arbejder hos fiskehandleren i Espergærde) henviser kunder til vores butik
  - at vi i aften får serveret Sørens gode kødsovs
  - at der kun er 4 dage til jul
  - og at den med garanti bliver HVID!

  Skål!

 • 20.12.2010

  - men hvem gør ikke det??? I lørdags blev vi bare så glade og hoppede og dansede (det gjorde vi også første gang, der tikkede en ordre ind fra en vi ikke kendte, første gang vi rundede en ordre på over 1000 kr, da vi nåede 100 fans på facebook og så videre - der skal egentlig ikke så meget til at gøre os glade). Men lige netop i lørdags blev vi ekstra glade fordi Julia Lahme (super sej blogger, foredragsholder og brandingekspert) gav os en flot flot omtale på hendes professionelle blog. Det handlede om vores nyhedsbrev som hun synes er inspirerende, lærerigt og med potentiel fare for at ruinere dig :-) Er du blevet nysgerrig kan du læse det her.

 • 17.12.2010

  Ja! Det lyder meget alvorligt - og det er det faktisk også. Her til formiddag blev jeg endnu engang mindet om, hvorfor jeg køber alle mine julegaver på nettet i år. Jeg orker simpelthen ikke at stå i lange køer med langsomme ekspedienter, blive bremset af emsige mødre med lange lister, gamle damer, der synes det er okay at holde snakke-klub foran indgangen og en temperatur forskel på inde og ude, der gør at jeg nær besvimer inden jeg når at trykke godkendt på dankortterminalen. - For lige netop det gjorde jeg næsten i dag i en butik, jeg desværre ikke kan angive ved navn af hensyn til nærtstående familiemedlemmer, som kunne tænkes at læse med på bloggen. Pyha....er jeg mon den eneste, der har det sådan?

  KH Camilla

 • 15.12.2010

  ....Marianne. Stort tillykke til dig. Vi har sendt dig en mail :-) og vil glæde os til at sende dig den fine wall sticker fra Frk. Jensens Deko.

  Vi kan lige kort dele med jer, hvordan vi fandt frem til Marianne som vinder. Det var faktisk meget simpelt. Camilla sidder netop nu i toget mod Århus og bad den ældre herre på plads nummer 71 om at sige et tal fra 1-10. Hans valg faldt på 9 og dermed er Marianne med kommentar nummer 9 - dagens vinder.

  God dag til alle!

 • 15.12.2010

  Ja, i dag hylder vi Netto for se hvad vi fandt i deres rodekasse for kun 25 kr. Nu mangler vi bare et skind til at fuldende det nordiske jule-look!