23.01.2012

På Formland messen havde skønne Louise Roe Alterlyset stående på hendes stand. Og jeg må sige, at eftersom min kæreste og jeg nok brænder en kasse stearinlys fra Ikea i ugen, så kunne man måske overveje alternativer - som tilmed er ualmindeligt smukke og anderledes.

Lysene er håndstøbte og fremstilles enkeltvis i nogle af de oprindelige forme, som da støberiet startede i 1950. Der kan kun fremstilles et lys pr. form om dagen. Til fremstilling bruges den reneste og mest stabile 100% vegetabilsk stearin fremstillet af palmeolie. Sammen med denne stearin og en nøjsom imprægneret bomuldsvæge med det rigtige antal tråde, sikrer det en langsom og ensartet forbrænding, der er miljø- og allergivenlig.

Jeg har set lysene på Louisiana, men ved at både Illums Bolighus og Normann Copenhagen også forhandler dem. Og...de er liiiidt i den dyre ende - så er du advaret.

Photobucket

Kommentarer