19.03.2012

Denne  smækre boligreportage af fotograf Jonas Bjerre-Poulsen har du muligvis set andre steder i blogland. Den er vist på boligsiden dwell og udover at være en fantastisk smuk boligreportage lige efter min smag, så fik jeg et smil på læben over ejernes beskrivelse af ordet 'hygge'. Da jeg boede i Skotland forsøgte jeg ofte at indvie mine venner i det fantastiske begreb, men det var lige som om, de ikke helt forstod det.

Her er et lille udpluk af ejernes definition af hygge (du kan læse hele artiklen på dwells hjemmeside her):

"Hygge": A Danish word that has no direct equivalent in English, hygge (roughly pronounced hoog-eh) describes the warm, cozy feeling that develops when friends gather in a room with some open flames (candlelight, fireplace), alcohol, and plenty of time to enjoy the experience. There’s an aesthetic component, too—worn wood and strewn sheepskins help. So do “small things, and blankets,” offers Olofsson. Though it’s somewhat difficult to define, they know it when they see it. In fact, “we’re hygge-ing right now,” Østergaard points out, nodding at the surrounding tableau: a weathered wooden dining table topped with homemade apple pie, half-drunk glasses of red wine, and lit votives.

Og nyd så lige disse skønne billeder!

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

(source)

Kommentarer