28.02.2014

Som I måske har opdaget, har vi her hos Cahetu en kok i familien. I forbindelse med udarbejdelsen af vores kommende magasin, surfede lidt rundt på hendes blog, hvor vi fandt denne super lækre opskrift, som vi helt sikkert skal prøve af henover weekenden! Ser den ikke bare super lækker ud?

Vi giver Jer her: Rootza med kylling, grillet squash og pesto, mmmmhh....

 photo Rootza-3-1_zps26963c17.jpg

Opskriften på denne lækre sag er som følger:

1 bund
1⁄2 groftrevet blomkål ELLER knoldselleri (ca 400 g)
1⁄2 groftrevet hvidkål
1 finthakket løg
3 æg

olivenolie
salt og peber
2 dl tomatsauce

Forvarm ovnen til 200 grader.
Rør rodfrugter grundigt sammen med æg, salt og peber, og fordel massen på en bradepande med smurt bagepapir. Pensl overfladen med olivenolie, og bag Rootza’en i ovnen ved 150 grader i 45 til 50 minutter, eller til den er fint gylden i farven. Tilbered tomatsaucen, mens bunden bager eller brug færdiglavet tomatsauce.

Fyld
1 stor squash
300 g  stegt kyllingefilet
1 portion pesto, for eksempel persillepesto
1 håndfuld friskhakkede krydderurter (kan udelades)

Skær squashen i tynde skiver på langs. Pensl skiverne med olivenolie på begge sider, og steg dem på en forvarmet pande, gerne en grillpande.
Fordel tomatsaucen over bunden og derefter grillet squash, stegt kylling i strimler og pesto.

Bag Rootza’en færdig i 10-15 min ved 200 grader, og drys med krydderurter inden servering.

Laver du en pizza på den her måde er det faktisk en Rootza - idet du bruger rodfrugter i stedet for mel;) Du kan selvfølgelig selv variere fyldet ud fra, hvad du kan lide.

Opskriften her og mange flere tips og idéer til madlavningen kan du finde på Katrines blog Stenalderkøkken.dk

Kommentarer