18.04.2014

Mmmhh... Denne lækre opskrift anbefaler vi du prøver at lave her i påsken, hvis du har tid og lyst til noget andet end traditionel påskemad. Den er sund og lækker og så er den lavet ud fra palæo tankegangen.

 photo Selleri-fettuccini-med-persillepesto_zps9b9c35ac.jpg

Pesto
1-2 fed hvidløg
½ dl olivenolie
1 bundt persille uden stilke Jeg brugte både krus – og bredbladet
én lille håndfuld nødder, jeg brugte macadamia Gem lidt til pynt
evt. Lidt lagret parmasan eller pegorino
evt. Lidt citronsaft

Fettuccine
1 mellemstort knoldselleri uden skrald. Lettest med en skarp kniv.

Blend nødder, hvidløg og ost, (hvis du bruger det), fint i en foodprocesser. Tilsæt persille og olivenolie så saucen får den ønskede konsistens. Smag til med salt og evt. Citron.

Bring en gryde med letsaltet vand i kog. Skær det rensede knoldselleri i skiver på 1 ½  cm. Med en grøntsagsskralder, skrald "fettuccine" strimler fra den høje led. Husk selleri bliver hurtigt brunt, så kog det enten med det samme eller læg strimlerne i koldt vand med citronsaft.

Selleristrimlerne koges 2-3 minutter. Dræn straks og  bland med persille pesto eller anden ønsket ”pastasauce”.

Server med et drys frisk persille og lidt hakkede nødder til fisk, kød eller skaldyr - Velbekomme!

Opskriften er lånt fra søde Katrine Tuborgh og hendes opskriftsblog www. stenalderkøkken.dk

Kommentarer