26.05.2015

nv_blog1

Grillsæsonen er lige om hjørnet, og her hos Cahetu ser vi så meget frem til de lune aftener på terrassen i selskab med familie og gode venner. Det er altså en af de aller største glæder ved sommeren, og det kan vi umuligt være de eneste, som synes. Sol og varme indbyder til ekstra forkælelse, og vi elsker at kredse lidt ekstra om madlavningen til vores sommergæster. Derfor er vi også alle store tilhængere af  de mange grillvenlige delikatesserne fra Nicolas Vahé.

Nicolas Vahé er manden bag en lang række delikate specialiteter under mærket af samme navn, Nicolas Vahé. Han er født og opvokset i Frankrig og har fået kærligheden for madlavning ind med rødderne. Nicolas Vahé er nemlig opvokset i en familie, hvor der altid er blevet kræset for madlavning, flere af familiens medlemmer er kokke, ligesom Nicolas Vahé selv er det i dag. Nicolas Vahé er uddannet både kok og konditor. Uddannelsen som kok, har han fra en af de fineste restauranter i Frankrig, den tre stjernede Michelin- restaurant ”Pic Valence”, mens uddannelsen til chocolatier foregik under Daniel Giraud Valence, som er verdenskendt for sin chokoladekunst. Herefter flyttede han til Danmark, hvor han har arbejdet som konditor på Falsted kro og som chefkonditor på Fakkelkro ved Kruså. Al denne viden om delikatesser er nu endt ud i det franskmandens eget mærke; Nicolas Vahé, og har du ikke allerede gjort bekendskam med de lækre produkter, har du virkelig noget til gode.

grill_bambus

Tapas er altid et hit til sommerens middage og fester, og de små hapsere er geniale til en lang aften med vin på terrassen. Nicolas Vahé er selvfølgelig også mester på tapasområdet, og vi elsker de mange små lækkerier som, bl.a. grissini brødstænger, krydrede sprøde chips og grønne oliven med et strejf af citron. Tapas er ikke kun lækkert derhjemme, det er også en ret genial spise, når turen går til stranden eller i skoven. Derfor er vi også faldet pladask for Nicolas Vahés fine engangsservice i træ, som gør oplevelsen ekstra delikat. Slut med service i plastik og pap!

 

Flødeis med marmelade

Til sommer hører ikke kun grill og tapas, men også is - helst i lange baner. Med  ispindesættet fra Nicolas Vahé kan du nemt lave dine egne, lækre ispinde. Du kan lave op til seks is ad gangen og så indeholder pakken klassiske træpinde til de første mange is. Slipper pindene op, sælger vi selvfølgelig også ispindene seperat.
Et ispindesæt kræver en lækker opskrift, og vi er personligt ret glade for Nicolas Vahés personlige opskrift på flødeis med marmelade, så den skal du selvfølgelig ikke snydes for. Mmmmm..

Fremgangsmåde:
Bland sukker, vaniljesukker, vaniljestang og vand i en tykbundet gryde. Kog op og lad herefter simre i 2-3 minutter under omrøring indtil sukkeret er helt opløst. Tag gryden af varmen. Rør fløden til skum. Miks æggeblommer i en køkkenmaskine og tilsæt gradvist sukkermassen fra før. Fortsæt med at mikse i 10 minutter eller indtil massen vokset til tredobbelt størrelse. Fjern skålen fra køkkenmaskinen og vend flødeskum og marmelade i æggemassen. Hæld ismassen på en form og stil den i fryseren i mindst 24 timer.
Massen rækker til 4 personer, og fremgangsmåden tager omkring 30 min.

Tip: Tilsæt nødder, bær eller frugt og lav din personlige variant.   

Ingredienser:
50 g sukker
1 dl vand
1/2 l piskefløde
1/2 vaniljestang
1 tsk. vaniljesukker
3 pasteuriserede æggeblommer
2-3 spsk. Nicolas Vahé / hindbær & ingefær

is_nv_blog

Kommentarer