22.07.2015

malmøbler


Den smukke nye maling fra Kalklitir er ikke bare genial, hvis du vil skabe et underspillet udtryk af luksus til dine vægge. Nej, kalkmalingen er også helt ideel, hvis du vil give dine møbler et råt og autentisk udtryk.

Derfor har vi sammensat en lille guide til, hvordan du maler dine møbler og opnår det helt rette resultat med Kalklitir.Sådan gør du:

1) Start med at slib dine møbler helt fri for fedt. Brug en fin sandpapir, så du ikke risikerer at fjerne strukturen i træet. Fjern derefter støv med en tør klud, svamp eller støvsuger. Hvis dit møbel er malet, behøver du ikke slibe helt ned til det nøgne træ. Overfladen skal blot være mat, så en primer kan få fat. Det er vigtigt, at du finder ud af, hvad det øverste lag på dit møbel er malet med, da det kræver hårdere arbejde at fjerne  spor af voks sammenlignet med fx akrylbaseret maling.

2) Mal dine møbler med en hvid akrylmaling, og giv det et til to lag. Giver du møblet flere lag primer, er det vigtigt, at du lader primeren tørre helt mellem lagene.

3) Giv dit møbel et eller to lag med den valgte Kalklitir, og lad det tørre helt mellem lagene.

4) Vil du give dit møbel et antique look, kan du slibe hjørner og kanter med en fin sandpapir. Slib forsigtigt, så du ikke fjerner for meget maling på en gang. Det er vigtigt, at du ikke begynder at slibe før malingen er helt tør. Støv forsigtigt af med en tør klud eller børste.

5) Maler du et møbel som vil komme i kontakt med fedt (fx en bordplade), er det en god ide at afslutte med en akryllak. Det er vigtigt at du lader Kalklitir tørre helt inden du giver lak. Vent derfor minimum 72 timer før du anvender lakken. Du kan male med både en lakpensel og en lille rulle, alt afhængigt af møblets størrelse.

NB: Kalklitir anbefaler panellakken fra Jotun, som giver et flot resultat. Bruger du en anden akryllak, bør du lave en lille farvetest, inden du påfører lakken, da ikke alle kan bruges. Nogle lakker vil skalle af eller ændre farven.Værd at huske: 

- Forberedelse er nøglen til et flot resultat, når du maler møbler.

- Det er vigtigt at lade både primer og kalkmaling tørre helt mellem lagene.

- Du må kun bruge akrylbaseret primer og lak med Kalklitir, aldrig oliebaseret.

- Farven på kalkmalingen vil altid ændre sig, når du lægger noget på toppen af malingen.

- Læs altid vejledningen når du bruger Kalklitirs produkter, og lav altid en lille test på et stykke papir inden du går rigtigt i gang.

- Det kan være smukt blot at give et lag Kalklitir og ikke give lak på toppen. Det giver i stedet dine møbler en naturlig patina med tiden.

Du finder hele vores udvalg af Kalklitir her. Har du flere spørgsmål til Kalklitir kan du se nærmere  på de typisk stillede spørgsmål her

Kommentarer