Arkiv: November 2018

 • 27.11.2018

  max-van-den-oetelaar-646474-unsplashVi kender den alle. Den dårlige samvittighed.

  Den dårlige samvittighed man som kvinde, og især mor kan have. Den er nærmest kronisk hos de fleste kvinder. Vi stræber så meget efter at leve det perfekte liv, at vi ofte glemmer os selv. Når bare ungerne har det godt, ens mand er glad, vasketøjet er klaret, stuen er Instagram venlig, køleskabet fyldt op med øko mad og karrieren kører derud af.

  Men hvad med dig selv? Hvordan har du det? Hvornår har du sidst gjort noget godt for dig selv?

  Vi er alt for mange som nedprioriterer os selv - også os her på kontoret kan nikke genkendende til problematikken. Vi har travlt med alt muligt andet, og når det så omsider er blevet tid til at gøre noget godt for sig selv, så er man ofte så træt, at man ikke orker alligevel - og sådan kører hverdagen dag efter dag. Fordi det bare er blevet en rytme.

  Men det går ikke i længden. Uden at være god ved sig selv - og at yde den selvomsorg du fortjener - så kan man ikke blive ved med at køre i samme rille, uden at pladen tilsidst hopper af.

  Derfor er vi hos Cahetu begyndt at være opmærksomme på begrebet selvomsorg. Et begreb som er så fint, ærligt og vigtigt. Et begreb som søde, dygtige og inspirerende Fulvia bag The Glow. Ins. har introduceret os for. Hos Fulvia er netop DU i centrum. Du kan komme som du er - det vigtige er, at du er kommet, og er kommet for at give dig selv en pause.

  Selvomsorg er mange ting - faktum er bare, at det er uhyre vigtigt.

  Læs med herunder, hvor Fulvia giver dig tips til at være mere opmærksom på dig selv. Hvordan du bliver bedre til at yde selvomsorg, og ikke mindst hvordan det bliver en del af din hverdag.

  Pas på dig selv <3 Sådan får du mere wellbeing i dit liv

 • 13.11.2018

  IMG_0230-kopi

  Gør din jul lidt grønnere i år - køb julepynt med omtanke

  Julen står for døren, og overalt begynder duften af gran og af brændte mandler samt fine julelys så småt at overtage gadebilledet. Der skal jules, hygges, bages, pyntes - og købes julegaver til den store guldmedalje. Vi elsker jul her hos Cahetu - julemusikken spiller allerede for fuld udblæsning i vores lille hyggelige butik, ligesom der er pyntet et fint julevindue med vores smukke julepynt.

  IMG_0537-kopi

  Og det er netop julepynten det skal handle om i dag. For hvert evig eneste år købes der tonsvis af nyt smukt pynt, og ofte bliver det gamle kasseret til fordel for det nye. Det er ikke en særlig bæredygtig tankegang, og miljøet har svært ved at følge med i den smid væk politik der hersker over hele verdenen efterhånden.

  IMG_0227-kopi

  I år ønsker vi hos Cahetu at lave en mere grøn jul - en jul med omtanke for miljøet. En jul med julepynt lavet af genbrugsmaterialer, materialer der er sundere for både miljø og indeklima, samt nøje udvalgt julepynt, der kan tages frem år efter år, da klassisk julepynt aldrig går af mode. Faktisk går julen aldrig af mode - og netop derfor kan du gøre en forskel, og tænke over hvilke tiltag du laver i julen, og hvilke grønne traditioner du kan lave for at gøre en forskel.

  IMG_0025-kopi

  Små tiltag har også ret. Køb f.eks. et bæredygtigt kalenderlys som er lavet af 51 % bæredygtig soyavoks og 49% Svanemærket stearin, som brænder renere end et almindeligt stearinlys. Sæt et rødt eller grønt mildt duftlys lavet på økologisk dyrkede soyabønner på dit julebord, og få bæredygtig hygge som forurener mindre end almindelige stearinlys. Godt for både indeklimaet samt miljøet. Eller køb smukke håndmalede julekugler lavet ud af genbrugsmaterialer, som vil pynte i dit hjem år efter år.  Du kan også pakke dine julegaver ind i genbrugspapir, aviser mv. for at spare på gavepapiret, ligesom du kan sy små stofposer til dine børns kalendergaver - det reducerer også miljøbelastningen, som kommer os alle tilgode i sidste ende.

  IMG_0226-kopiIMG_0232-kopi

  Vi har nøje udvalgt smukt julepynt og det er helt bevidst at vi ikke har købt stort hjem. Vi ønsker at tilbyde vores kunder et lille men lækkert udvalg, med pynt som vil være pænt år efter år.

  Lad os sammen se om vi kan gøre julen lidt grønnere i år - det vil gavne os alle i sidste ende. En julegave der kan mærkes.