Aiayu

En historie om respekt og socialt ansvar

Aiayu redefinerer luksus ved at fusionere naturens bedste materialer med enestående håndværk og enkelt skandinavisk design. Grundkernen er et løfte til kunderne om, at ved at investere i Aiayu får de et produkt, der er holdbart, af høj kvalitet og i et tidløst design, der vil blive værdsat gennem en hel levetid.

Rejsen begyndte i Bolivia, hvor Aiayus grundlægger blev dybt inspireret af lokalbefolkningens viden om og evner til at arbejde med lamafibre: et helt unikt materiale, som stort set var ukendt for udenforstående. Oplevelsen gav motivation til at starte en virksomhed, som respekterer og passer på naturen, dets materialer og de håndværkere, der har passet på materialerne gennem generationer.

I 2005 lancerede designdouen Maria Høgh Heilmann og Marie Worsaae deres første kollektion af strik, med en vision om at levere tidløs og eksklusiv design med respekt for miljø og arbejdsforhold i højsædet. Resultatet taler for sig selv, og det bolivianske håndværk kombineret med et tidløst skandinavisk touch emmer af ren luksus. 95 procent af brandets produkter laves af uld fra lamaer, en uldtype som ikke typisk ses på det skandinaviske marked, hvilket er med til at gøre produkterne helt unikke. Aiayu har også stort fokus på at fastholde de gamle traditioner. Det er derfor, at det er så vigtigt for dem at fortælle om deres produkters oprindelse, og at give indsigt i de lokale folk, kultur og traditioner.

Filosofien bag Aiayu er baseret på en etisk forsvarlig produktion og på rene råvarer. De sørger for at producere hele produktet så tæt som muligt på råmaterialets oprindelse. På den måde kan de reducere den miljømæssige påvirkning, samt forfine hvert materiale med den unikke ekspertise de har adgang til, gennem tætte samarbejder med de lokale håndværkere, der kender det bedst. Igennem alle produktionsleddene forsøger Aiayu at mindske deres egen klimapåvirkning, så meget som muligt. 

En bæredygtig rejse

Bæredygtighed har været kernen i Aiayu siden begyndelsen. Det begyndte med en intuitiv tanke om, at det kun er fornuftigt at producere ting respektfuldt, ansvarligt og samvittighedsfuldt. Det er ikke noget, Aiayu har indarbejdet i deres forretningsmodel undervejs.

Gennem tiden har Aiayu udviklet et principsæt, som vejleder dem i, hvordan de reducerer deres miljømæssige aftryk, og forbedrer livet for hver enkelt person, der er involveret i fremstillingen af deres produkter. Disse principper består i: at designe produkter, som er lavet til at holde, at de udvinder naturens bedste materialer på en bæredygtig måde, at de opretholder en ansvarlig og håndværksfokuseret produktion, samt genererer mindre affald. Aiayu teamet har nu dedikeret sig til disse værdier gennem 15 år, og kan være utroligt stolte af deres udvikling indenfor social og miljømæssig bæredygtighed.

Aiayu er et stort forbillede og klare frontløbere i modebranchen, når det kommer til at indtænke bæredygtighed, social ansvarlighed og miljørigtig produktion. 

Læg en besked

Alle kommentarer modereres, før de offentliggøres