Skagerak

Skagerak - tidligere Trip Trap

Skagerak er en familieejet virksomhed, som blev grundlagt i 1979, med ideen om at producere trappetrin og gulve af overskydende træstykker. I 1982 blev Drachmann bænken lanceret og denne skaber grundlaget for Skageraks møbelsortiment. I 2001 blev gulv- og trappeafdelingen solgt, da man ønskede at have sit fulde fokus på inden- og udendørs møbler og gaveartikler. Dette skabte fundamentet for Skagerak, som vi kender det i dag. Skagerak har hovedkontor i Aalborg, og har rødder i den skandinaviske geografi og stolet møbeltradition. .

Skagerak har i mange år været kendt under navnet Trip Trap, men i 2016 valgte virksomheden at skifte navn fra Trip Trap til Skagerak. Navneskiftet sker kort forinden virksomhedens 40 års jubilæum for at skabe større synergi mellem virksomhedens aktiviteter i ind- og udland. I knap 20 år har Trip Trap nemlig båret navnet Skagerak i resten af verden, hvorfor navneændringen nu gør, at virksomheden er samlet under et og samme navn, som flugter bedre med måden virksomheden ser sig selv på; evigt foranderlige, men med værdierne i behold, og derved altid genkendelige.

I et international perspektiv giver det langt større mening, for Skagerak at samle alle markeder under ét navn, da det danske og de udenlandske markeder snakker meget mere sammen den dag i dag end de gjorde da Skagerak først kom ind på det udenlandske marked, derfor giver det ikke længer mening for Skagerak, at gøre forskel på det danske og det udenlandske marked.

Skageraks vision og ambition

Visionen i Skagerak er at skabe design af højeste kvalitet, som er produceret med respekt for miljøet, og som kan tåle tidens tand. Det er vigtigt for Skagerak at bevise, at det kan betale sig at gøre sig umage og investere både tid og kræfter i udarbejdelsen af produkter med et langsigtet perspektiv. 

Skageraks ambition er at skabe produkter, holder i mange år, både æstetisk og kvalitetsmæssigt. For Skagerak er det lig med bæredygtighed. Skagerak ønsker at skabe produkter, som er skabt med håndværksmæssig omhu, hensyntagen til miljøet og en varm og vedkommende æstetik.

Skagerak går ind for ansvarlig produktion gennemsigtige arbejdsrelationer og ordentlige arbejdsforhold. De støtter og følger derfor FN’s 10 råd om CSR og anvender udelukkende lovligt fældelde træer til deres produkter.

Skagerak og FSC-certificering

Forest Stewardship Council (FSC) er en international non-profit mærkningsordning til træ og papir. FSC-certificeret træ og papir kommer fra såkaldte FSC skove, hvor der ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Samtidig bliver der sat stor fokus på, at dyr og planteliv bliver beskyttet og de mange mennesker, som arbejder i skoven, er sikret uddannelse, sikkerhedsudstyr og ordentlig løn.

I Skagerak støtter de FSC, da de gerne vil være med til at sikre vores natur og sociale forhold i de skove hvor en stor del af træet til deres produktioner kommer fra. Lige nu er hovedparten af deres egetræsmøbler FSC-produceret. Skagerak anvender i størst muligt omfang FSC-certificeret træ, og det er deres målsætning af alle deres møbler i 2020 vil være lavet i FSC-certificeret træ.

Bredt udvalg hos Cahetu

Hos Cahetu er vi vilde med Skageraks design samt vision. Vi elsker godt design af høj kvalitet, som tager sig smukt ud i dit hjem. Vi er meget stolte af at forhandle Skagerak og har taget et bredt sortiment af både interiør, møbler og gode klasssikere,, som deres kendte skærebrædder, deres fine urtepotteskjulere eller de smukke bordskånere, som alle passer flot ind i den nordiske og moderne bolig.