Amanda Linde

Amanda Linde - Håndlavede Smykker i Resin

Amanda Linde er en dansk kunstner, der er født og opvokset i København. Amanda bliver i sommeren 2019 færdiguddannet på Kunstakamediets Designskole med en MA i Womenswear. Amanda Linde arbejder ved siden af sine studier på forskellige personlige og kuraterede projekter, hvor hun hylder farver, materiale og form.

De smukke håndlavede smykker faldt vi for ved første blik. Smykkerne er lavet af det bæredygtige materiale Resin. Resinen er udvundet af soyabønner, og er derfor langt mere bæredygtig og miljøbevidst end fx akryl resin, som er super kemisk. Resinen er desuden 48 timer om at hærde, og derfor er udledningen af affaldsstoffer minimal, fordi resinen har lang tid til at sætte sig. Hvert armbånd og ørering bliver hældt op i en individuel form og derefter slebet. Hele processen foregår i hånden. Derfor vil 2 armbånd eller øreringe aldrig være ens. 

Alle smykker er produceret i København og laves kun på bestilling, så der ikke er spildmateriale. Amanda Linde forsøger, så vidt muligt, at arbejde uden kemi. Derfor er pigmenterne og glimmeret i produkterne også økologiske.