Lyngby Porcelæn

Lyngby Porcelæn

Lyngby Vasen hører til blandt de største, danske designikoner. Der er ikke mange, der ikke har hørt om Lyngby Vasen. Den ikoniske cylinderformede vase med referencer til 30’ernes kombination af funktion og form. Alt det overflødige er skåret væk, og tilbage står den smukke vase med det rene udtryk.  

Porcelænfabrikken Danmark

Porcelænfabrikken Danmark, som producerede de smukke Lyngbyvaser, lukkede i 1969. Tilbage stod mindet om en fabrik, der var garant for godt håndværk og lækkert design. Vaserne blev mere eftertragtede end nogensinde før – og var man heldig at støde på dem på et loppemarked, så var det bare med at slå til.

Porcelænfabrikken genopstår

Nu genopstår Porcelænfabrikken Danmark – Lyngby Porcelæn, og vi kan igen få fingrene i de smukke vaser, som kommer i tre størrelser. Fabrikken har lagt ud med at relancere de klassiske Lyngby vaser, men de lover, at der også kommer nye, spændende ting fra deres hånd.

Lyngby vasen - nu også i sort

Som noget helt nyt har Lyngby Porcelæn lanceret de klassiske, hvide lyngbyvaser i en sort serie. Vaserne er i indfarvet sort porcelæn, som giver et lækkert, moderne udtryk. Vaserne er naturligvis meget smukke at bruge til blomster og grene, men de vil også fungere rigtig fint i et stilleben i samspil med andre pyntegenstande. Hos Cahetu kan du få de sorte Lyndby vaser i tre størrelser. 

Ikke kun porcelæn fra Lyngby

Når man taler om en porcelænsfabrik, falder tankerne måske ikke lige på smukke designs i glas - og selvom  DNA’et hos Lyngby Porcelæn udgøres af netop porcelæn, ligger glaskunsten faktisk ikke så fjernt for virksomheden fra Lyngby. 

Porcelænsfabrikken Danmark, bedre kendt som Lyngby Porcelæn, bliv nemlig i 1936 grundlagt af netop glasgrossister. Derfor har virksomheden nu igen valgt at puste liv i glaskunsten. Det gør de ved produktion af den klassiske Lyngbyvase i glas. En utrolig smuk vase, som i sit rene materiale og enkle design passer ind i ethvert hjem. Hos Cahetu finder du de nye vaser i tre forskellige størrelser. 

BonBonniere fra Lyngby Porcelæn

Efteråret 2013 lancerer Lyngby Porcelæn en serie af fine lågkrukker. BonBonniere er oprindelig et fransk ord brugt om små krukker til søde sager. Det kan den fine riflede krukke naturlivis sagtens bruges til, men den kan også bruges til at opbevare smukker eller andre småting.  

En eviggyldig klassiker

Cahetu elsker Lyngby Porcelæn for det smukke, funktionelle design og gode håndværk.