Maria Fynsk Norup

“An image can say more than a 1000 words”

Et velkendt og sigende citat, som stemmer godt overens med den smukke fotokunst af Maria Fynsk Norup - dog skal man ej forglemme ordets betydning ligeså, og det er netop billedet og teksten dertil i én forening, der gør Marias kunst til noget helt specielt og eventyrligt. 

De meget smukke og fortællende billeder, har et unikt udtryk, og man bliver draget med ind i den historie billedet fortæller. Maria beskriver sin kunst, som et smukt og vigtigt samsurium af fotokunst og historiefortælling i et. Hendes tekst bag hvert enkelt billede, er lige så vigtigt som selve fotografiet - og understøtter og uddyber det Maria ønsker at fortælle. Samspillet mellem billeder og ord kan være gribende, æstetisk og ikke mindst fange beskurens nysgerrighed. 

I dagligdagen fungerer kameraet og fotografierne som en billedlig dagbog for Maria. Og det er netop sådan at mange kender hende fra de sociale medier og ikke mindst fra hendes tidligere virke som blogger hos bl.a. Danmarks største interiør- og livsstilsblog Boligcious.dk.

Maria præsenterede i sommeren 2017 sin første kollektion af fotokunst i plakatform efter stor efterspørgsel. Hvert motiv/størrelse bliver kun printet i et antal af max 100 styks og alle fotoplakaterne bliver printet på et lille dansk trykkeri og nøje nummereret og signeret af Maria selv.

Marias smukke kunst bærer præg af hendes forkærlighed for naturen, planter, udelivet samt små detaljer - særligt naturen på Ærø, hvor Maria og familien holder til, har stor betydning i hendes kunst.

Fra travlt storbyliv i København til mindful living på Ærø.

I 2015 vinkede Maria, hendes mand samt deres to piger farvel til en lejlighed på Frederiksberg med stress, larm og skærmtid, og sagde i stedet hej til et liv i rolige omgivelser, nærvær og rå natur på Ærø.

En beslutning de end ikke har fortrudt. Tid til at engagere sig i de ting man har lyst til hver især. Tid til familien. Tid til nærvær samt skabe relationer til øens øvrige beboere. Tid til at leve.

Efter at have boet både i Rom, Barcelona og København, stod ønsket om at komme tættere på naturen og tilbringe livet i mere rolige omgivelser højt på ønskelisten. Med deres hemmelige spot, familiens perle på Ærø, blev det ønske opfyldt.

Maria Fynsk Norup

Maria er autodidakt fotograf, visual storyteller og kandidat i Botanik fra Statens Naturhistoriske Museum. Sidstnævnte kan ikke undgås at skinne igennem i hendes smukke fotografier af naturen, planter, blomster, dyr og udelivet i alt sin enkelhed. 

Uanset om det er regndråber eller gæs på Ærø, arkitektur, museer, parker, markeder og gadelivet i storbyerne, så er det detaljerne i de smukke omgivelser hun befinder sig i hun har en forkærlighed for.

Fotoplakaterne er et godt modspil til dagligdagens travlhed og hektiske liv med udstrålingen af ro og nærvær, som er så vigtig for Maria.

Vi her hos Cahetu, er stolte af at have Marias smukke kunst i shoppen, og inderst inde drømmer vi måske også en smule om, selv at hive stikket ud og leve et liv i rolige omgivelser på en lille ø.